ХЕРА-София ЕООД

продажба, ремонт и сервизно обслужване на компресори

Производствено - ремонтна дейност

Ремонтна база„ХЕРА -София” ЕООД разполага със собствена ремонтна база в с. Житен, общ. Нови Искър, оборудвана с  необходимите машини за извършване на ремонти и собствено производство на някои от необходимите елементи и части. Техническата квалификация  на работещите при нас специалисти и машинното оборудване с което разполагаме ни позволяват практически да извършваме широка гама от предлагани услуги.

Извършваме всички видове планови, основни и аварийни ремонти на бутални, винтови и центробежни компресори. Имаме дългогодишен опит в ремонта и поддръжката на компресори използвани в пивоварните у нас - амонячни и за СО2. Проектираме и изграждаме въздушни инсталации според нуждите на клиента.

 

 

Бутални компресориКомпресор

 • Ремонт клапани - клапаните се разглабят, работната повърхност на телата се престъргва за да се премахнат получените от работата натрапвания, след което се шлайфат. Ако не разполагаме в момента с необходимите работни и дистанционни пластини ги изработваме, като за целта правим съответната програма и ги изрязваме на отрезна машина с лазер от подходящ материал, след това следва термо обработка и шлайф. Изработените пластини не отстъпват по качество и износоустойчивост на оригиналните. След като се извърши монтажа на клапаните- те се изпитват на плътност на специален стенд на 1,5 по-голямо налягане от тяхното работно. Ако има демферни пружинки, то те се изработват нови от нас, независимо от вида и диаметъра.
 • Ремонт коляно-мотовилкови механизами - машинният парк на сервизната ни база е оборудван с комплексна гама от машини за шлайф на колянови валове, разтъргване и хонинговане - гаранция за изключителна точност и прецизност при работа.
  • След шлайфане на основните и биелните шийки, ние ги термообработваме чрез азотиране, което не пречи на шлайфаните повърхности и придава изключителна износоустойчивост. Накрая се извършва баланс на коляновият вал.
  • На биелите, ако е необходимо се заменят износените втулки с нови, а ако няма ремонтен комплект биелни лагери, ние ги заливаме наново с антифрикционна сплав и ги разтъргваме с необходимия луфт спрямо шлайфаните шийки. При необходимост изработваме нови бутални болтове.
 • Ремонти на цилиндри - При ремонта на цилиндри използваме два метода, които се прилагат в съответствие с конкретната ситуация:
 • разтъргване на цилиндъра, набиване на цилиндрова риза, разтъргване и хонинговане.
 • Разтъргване на цилиндъра и изработка от нас на бутало и сегменти с ремонтни размери.
  • Вторият метод използваме при цилиндри с голям диаметър.
 • Производство на бутала – в състояние сме да излееме и обработим всякакъв вид бутала  от алуминий и чугун.
 • Производство на сегменти -  произвеждаме всички видове чугунени сегменти с диаметър от ф 150 до ф 850 мм. След изработката, сегментите се термофиксират, термообработват и шлайфат. Изработваме и всички видове сегменти от графито-тефлон PTFE , като материала внасяме от един от водещите производители в този бранш, отличаващ се с доброкачественост и дълготрайност на продукта.
 • Производство на маслообирачи и въздухообирачи за безмаслени компресори - голямата гама от машини, с които разполагаме ни позволява да произведем всякакъв вид маслообирачи и въздухообирачи от чугун, бронз и графито-тефлон /PTFE/.
 • Заливане на всякакви биелни и основни лагери от бабит и обработка - заливането на Вашите плъзгащи и основни или биелни лагери с антифрикционни сплави е безпроблемно за нас. Най-често това се извършва с бабит  или глеко. Прецизните машини, на които след заливането се обработват лагерите, допринасят за изключителна точност на зададените параметри.

TorrВинтови компресори:

Високата квалификация и богат опит на ашите специалисти ни позволяват да извършваме всякакви настройки и ремонтно-възстановителни работи по винтовите компресори. Като например- подмяна на лагерите и уплатнителите на винтовата двойка или възстановяването на наранените винтове. Широката гама от консумативи, с които разполагаме, ни позволява да обслужваме и поддържаме винтови компресори на територията на цялата страна.

 

Фирма "Хера-София" ЕООД не е от най-големите, но определено е от най-добрите. Основният принцип, който следваме в нашата работа е:

   "Етика, Качество,Коректност"

Необходимо е само да ни позвъните и ще се убедите сами в това!

За повече информация и конкретни запитвания се свържете с офиса на фирмата.